company blog

Obdobje starih Slovanov

 

V kakšnih skupnostih so živeli naši predniki pred nekaj tisoč leti? Kako je bila organizirana družba, kako so ljudje takrat razmišljali in kakšno je bilo njihovo življenje nasploh? Kaj je zanje pomenila narava, zakaj so jo častili? Zakaj so iskali svojo moč v moči naših prednikov?

Radovednost ter želja po raziskovanju naših daljnih korenin sta po izidu knjig Matjaža Anžurja z naslovom Vojaška zgodovina bodočih Slovanov in Zgodovina Slovenske mitologije ter po raziskavah Bojane Čibej na področju prazgodovinske arhitekture našli svojo izpolnitev v predstavitvah javnosti. Vsako pridobljeno znanje na temo naših prednikov je dragoceno za vse nas, naše znanje in našo moč.

Zanimanje so pritegnile tako značilnosti bivanja v lesenih mestih kot tudi prvine vojskovanja, obrti in religije vezane na čaščenje narave. Zadnja leta se zavod v povezavo s Staroverci in znanstveniki posvečaraziskavam slovenske mitologije in njenim ostankom v današnjem času.

Del zgodb gosti lahko slišijo v staroverski sobi na gradu struga.

 

PROGRAMI, MED KATERIMI LAHKO IZBIRATE

 

- Animacija z igrami

- Glasba

- Pripovedni večeri

- Prikazi obredov in praznovanj naših prednikov

- Pripovedke in bajke za otroke vrtcev in šol

- Dan starih Slovanov – teambuilding


Stari Slovani, naši predniki, so živeli v lesenih mestih, v skupnostih, ki so s svojo notranjo ureditvijo, razdelitvijo funkcij in z dobrimi medsebojnimi odnosi zagotavljale maksimalno kakovost življenja in razvoja skupnosti v razmerah takratnega časa.
Povabili vas bomo v dan spoznavanja naše preteklosti in skoznjo tudi spoznavanja samih sebe – znotraj današnje družbe in znotraj vaše skupine.

 

Za dodatne informacije nas kontaktirate preko vmesnika in nam zaupajte vaše želje.

 

POMEMBNEJŠE REFERENCE:

- Rekonstrukcija obredov ob praznikih naših prednikov na Strugi, v Robidišču

- Staroverski obredi ob porokah

- Sodelovanje pri dokumentarnem filmu RTV Slovenija: Sveta voda Uročka

 

Oglejte si film: Sveta voda Uročka, dokumentarni film RTV Slovenija, 2011


GALERIJA