company blog

Kako do nas

 

PROJEKT ŽIVI MUZEJ GRAD STRUGA SE JE PO 10 LETIH DELOVANJA DECEMBRA 2018 ZAKLJUČIL.

 

SVITAR JE SPOMLADI LETA 2019 V UPRAVLJANJE PREVZEL GRAD RIHEMBERK, KJER NA NA PODLAGI BOGATIH IZKUŠENJ USTVARJA NOVE ZGODOVINSKE PROGRAME ZA OŽIVITEV GRADU.

S SVOJIMI GRAJSKIMI ZGODBAMI JE SVITAR REDNO PRISOTEN TUDI NA GRADU BOGENŠPERK IN NA GRADU RAKA, GOSTI PA TUDI PO MNOGIH DRUGIH LOKACIJAH.

 

GRAD STRUGA JE DANES V UPRAVLJANJU GRAD GOLFA OTOČEC. ČE SI GA ŽELITE OGLEDATI IN SI PRIVOŠČITI KAVO V KAVARNI, SLEDITE SPODNJIM NAVODILOM ZA POT.

 

 

Grad Struga stoji v bližini gradu Otočec pri Novem Mestu na Dolenjskem.

LOKACIJA GRADU STRUGA NA ZEMLJEVIDU

 

Z osebnim avtomobilom najhitreje dosežete Strugo po cesti označeni z rdečo barvo na spodnjih zemljevidih.

Vsi, ki prihajate iz smeri Ljubljane, na izhodu Novo Mesto – Vzhod zavijte z avtoceste in sledite smerokazom za grad Otočec. Prečkajte lesen most čez Krko ter se peljite mimo slikovitega gradu Otočec. Cesta, ki za drugim lesenim mostom zavije na levo, vas bo popeljala ob Krki mimo kampa ter zavila na desno navzgor v gozd. Po nekaj sto metrih vzpona na odcepu ostro zavijte levo in sledite tablam za Golf grad Otočec, katerega sosed je grad Struga.

 

Prosimo vas, da osebni avtomobil parkirate na velikem parkirišču za gradom, na katerega dostopajte po cesti med gradom in šotorom Grad golf Otočca.

 

 

 

 

 

 

Z avtobusom prehod čez leseni most mimo gradu Otočec ni mogoč, zato se do gradu Struga prosimo pripeljite skozi Šentjernej, če prihajate iz smeri Zagreba.

 

 

 

 

 

 

 

 

Prihajajoči z avtobusom po avtocesti iz smeri Ljubljane, se pripeljite na Strugo skozi Novo Mesto po Šentjernejski cesti.

 

 

 

 

 

 

Dobrodošli!