company blog

Programi Gite – kontakt

 

Priporočamo vam izbiro med dvema programoma, ki pa ju po vašem vnaprejšnjem naročilu nadgradimo s sodelujočimi glasbeniki.

 

1. Eleonora

Eleonora Sobjeska z Rihemberka in Struge je dama, obujevalka tradicije, ko poje, tudi vestalka. V pesmih, ki jih ob lahkotni spremljavi kitarske lutnje prepeva, se prepletajo otožnost, veselje, upanje in vsa mnogotera čustva, ki so v srednjem veku in renesansi navdihovala ljudske pesnike in trubadurje.


2. Eleonora in Leonhard

Eleonori se za popolno celoto pridružuje mlad trubadur Leonhard della Torre, v Sloveniji redek, če ne edini glasbenik, ki preigrava renesančen solističen inštrument cistro. Zveneč zvok brenkala daje zgodovinskim melodijam izredno polnost in s posebnim čarom ovija Eleonorin glas.


Vsak nastop se oblikuje posebej, v skladu z vašimi željami.

Če želite večer z močnim poudarkom na pripovedih, se Giti pridruži zgodovinar in odličen pripovedovalec zgodb Volk Turjaški s Struge. Prav on je v zadnjih 4 letih skupaj z Eleonoro gostom postregel s svojimi zanimivimi zgodbami na več kot 600 nastopih. Sicer pa vam kot profesionalna skupina za oživljanje zgodovine nudimo pester izbor zgodovinskih animacij.

 

 

Cena se dokončno oblikuje glede na zahtevnost nastopa.

Za več informacij nas prosim kontaktirate preko vmesnika ali na

GSM: 031 230 163.