company blog

Zgodovinske pogostitve

 

Želite vaše kosilo ali večerjo spremeniti v zgodovinsko dogodivščino? Bi skok v zgodovino na Strugi radi zaključili ob zgodovinskem pogrinjku? Hotel grad Otočec vam bo ob našem programu v struških sobah pripravil pogrinjek v zgodovinskem slogu in postregel s hrano primerno preteklim stoletjem. Jedli boste iz lesenih pladnjev, deščic in lončenih skledic, pili iz lončenih čaš, k ustom nosili z lesenimi žlicami, ročno kovanimi noži in predvsem – z rokami!

Za vas so mojstri kuharji pripravili pester izbor menijev, ki vam jih postrežejo na zgodovinski način, ustrezen sobani, katero z našo pomočjo izberete (sprejemnica – do 20 oseb, staroverska soba – do 44 oseb, baročni salon – do 16 oseb).

 

Najbolj posebno pri gostijah na Strugi pa je poleg starodobnega grajskega okolja samo goščenje, ki ga boste deležni od struške gospode. Prebivalci gradu bodo namreč sedeli z vami ob navadah iz renesanse, vam pripovedovali zgodbe starih časov, pazili na protokol pri mizi, predstavljali jedi in njihovo zgodovinsko pripravo ter vas z glasbo odpeljali v čase, kjer so vladali drugačni čuti in veselost.

 

Spodnja ponudba je informativne narave. Grajski kuharji so jo pripravljeni v okviru njihovih zmožnosti prilagoditi vsaki vaši želji. Cena zavisi od menija in številčnosti skupine. Minimalno število oseb v skupini za naročilo gostinstva na Strugi je 25.

 

Če želite več informacij o zgodovinskih pogostitvah in našem programu ob njih, nas kontaktirate preko vmesnika ali pokličite na GSM: 031 230 163.

 

Z veseljem vam bomo svetovali in vas povezali tudi s Hotelom Grad Otočec in njihovim glavnim kuharjem.

 

Meni 1:

Kopunova juha z razžvrkljanim jajcem

***

Pečen kopun

Prepelice s slanino

File postrvi s pehtranom ali pečena rebrca

Ječmen  s koprivami

Pečen korenček z majaronom

***

Češpljevi cmoki z drobtinami in vinsko kremo

 

 

Meni 2:

Zelenjavna juha

***

Jagenjček z zelišči

Pečena goska

Pečen krap

Dušeno zelje s slanino in popečena jabolka

Pečen sir

Dušena koleraba

***

Krhki flancati z medom ter kompot s sadja

 

 

Meni 3:

Ješprenova solata s koprivami in dimljeno postrvjo

***

Kunčja juha z vlivanci

***

Telečje pleče s šetrajem

Pečene prepelice s slanino

Dušena govedina z zelišči

Kruhovi cmoki s čebulo

Pečena prosena kaša

Pečene hruške

Pečena mešana zelenjava s peteršiljem

***

Pečena jabolka z oreščki na cimetovi kremi

 

 

Dodatna ponudba:

-pečeni potočni raki z zelišči

                  – dušeno srnino stegno z divjimi zelišči in ingverjem

- pečen kozliček

  – pečeni polhi s sadjem in zelenjavo (samo v sezoni)