company blog

Zgodovinske pogostitve

 

PROJEKT ŽIVI MUZEJ GRAD STRUGA SE JE PO 10 LETIH DELOVANJA DECEMBRA 2018 ZAKLJUČIL.

 

SVITAR JE SPOMLADI LETA 2019 V UPRAVLJANJE PREVZEL GRAD RIHEMBERK, KJER NA NA PODLAGI BOGATIH IZKUŠENJ USTVARJA NOVE ZGODOVINSKE PROGRAME ZA OŽIVITEV GRADU.

S SVOJIMI GRAJSKIMI ZGODBAMI JE SVITAR REDNO PRISOTEN TUDI NA GRADU BOGENŠPERK IN NA GRADU RAKA, GOSTI PA TUDI PO MNOGIH DRUGIH LOKACIJAH.

 

SLEDEČE STRANI SLUŽIJO ZGOLJ ZA PRIKAZ SVITARJEVEGA DELA IN ZNANJA, KI STA NA POSEBNO ŽELJO PRENOSLJIVA NA DRUGE GRADOVE.

 

 

Želite vaše kosilo ali večerjo spremeniti v zgodovinsko dogodivščino? Bi skok v zgodovino na Strugi radi zaključili ob zgodovinskem pogrinjku? Hotel grad Otočec vam bo ob našem programu v struških sobah pripravil pogrinjek v zgodovinskem slogu in postregel s hrano primerno preteklim stoletjem. Jedli boste iz lesenih pladnjev, deščic in lončenih skledic, pili iz lončenih čaš, k ustom nosili z lesenimi žlicami, ročno kovanimi noži in predvsem – z rokami!

Za vas so mojstri kuharji pripravili pester izbor menijev, ki vam jih postrežejo na zgodovinski način, ustrezen sobani, katero z našo pomočjo izberete (sprejemnica – do 20 oseb, staroverska soba – do 44 oseb, baročni salon – do 16 oseb).

 

Najbolj posebno pri gostijah na Strugi pa je poleg starodobnega grajskega okolja samo goščenje, ki ga boste deležni od struške gospode. Prebivalci gradu bodo namreč sedeli z vami ob navadah iz renesanse, vam pripovedovali zgodbe starih časov, pazili na protokol pri mizi, predstavljali jedi in njihovo zgodovinsko pripravo ter vas z glasbo odpeljali v čase, kjer so vladali drugačni čuti in veselost.

 

Spodnja ponudba je informativne narave. Grajski kuharji so jo pripravljeni v okviru njihovih zmožnosti prilagoditi vsaki vaši želji. Cena zavisi od menija in številčnosti skupine. Minimalno število oseb v skupini za naročilo gostinstva na Strugi je 25.

 

Če želite več informacij o zgodovinskih pogostitvah in našem programu ob njih, nas kontaktirate preko vmesnika ali pokličite na GSM: 031 230 163.

 

Z veseljem vam bomo svetovali in vas povezali tudi s Hotelom Grad Otočec in njihovim glavnim kuharjem.

 

Meni 1:

Kopunova juha z razžvrkljanim jajcem

***

Pečen kopun

Prepelice s slanino

File postrvi s pehtranom ali pečena rebrca

Ječmen  s koprivami

Pečen korenček z majaronom

***

Češpljevi cmoki z drobtinami in vinsko kremo

 

 

Meni 2:

Zelenjavna juha

***

Jagenjček z zelišči

Pečena goska

Pečen krap

Dušeno zelje s slanino in popečena jabolka

Pečen sir

Dušena koleraba

***

Krhki flancati z medom ter kompot s sadja

 

 

Meni 3:

Ješprenova solata s koprivami in dimljeno postrvjo

***

Kunčja juha z vlivanci

***

Telečje pleče s šetrajem

Pečene prepelice s slanino

Dušena govedina z zelišči

Kruhovi cmoki s čebulo

Pečena prosena kaša

Pečene hruške

Pečena mešana zelenjava s peteršiljem

***

Pečena jabolka z oreščki na cimetovi kremi

 

 

Dodatna ponudba:

-pečeni potočni raki z zelišči

                  – dušeno srnino stegno z divjimi zelišči in ingverjem

- pečen kozliček

  – pečeni polhi s sadjem in zelenjavo (samo v sezoni)