company blog

Gita na 800 letnici mesta Breže

Breže, 25. in 26.julij 2015

Srednjeveško mesto Breže, malo manj domoljubnim znano kot Friesach, je letos posebno bogato zacvetelo v srednjeveških barvah. Organizatorji festivala so praznovanje okrogle 800 letnice mesta pripravljali vse leto. Rezultat usmerjenega premišljenega oblikovanja dogodkaa v povezavi s sponzorji smo lahko začutili tudi mi. Na priporočilo in povabilo smo se v Breže odpravili trije člani glasbene skupine Gita.

Užitek nam je bilo sooblikovati praznovanje, na katerem so zgodovinske skupine predstavljale svoje veščine na petih do sedmih prizoriščih srednjeveško preoblečenega mesta in skleniti vezi z domačimi obujevalci srednjega veka. Kot so ostali nastopajoči pred gostoljubnim šotorom Manufakture mojster Janez z veseljem prisluhnili nam, smo bili tudi mi navdušeni nad sedmimi glasbenimi skupinami, ki so po ulicah in trgih obiskovalce sprejemale z živahno srednjeveško glasbo.

Brežane smo osvojili z dovršenostjo naših kostumov in z izvedbo, precej različno od izvedbe skupin, ki se vse preveč zgledujejo po znanih srednjeveških moških glasbenih skupinah.

 

 

 

 

 

Novica je bila objavljena Friday, August 7th, 2015 ob 10:41 am in spada v kategorijo Glasba, Srednjeveski dogodki.

Post a Comment