company blog

Doživljajski ogledi in gostije v Živem muzeju grad Struga

Živi muzej grad Struga vam ponuja različne zgodovinske paketne programe in programe po meri.

Animiran in Doživljajski ogled, med katerima izbira večina naših gostov, ki se želijo pri nas ustaviti na enodnevnem obisku prelepe Dolenjske, in vrtci in šole, staosnovna igrana struška programa. Trajata od uro in pol do dve. Več o niju lahko preberete  TUKAJ.

Gosti, ki jih zgodovina tako privlači, da se na Strugi želijo ustaviti dlje in z našo pomočjo za nekaj ur pozabiti na sedanjost, pa izberejo Doživljajski ogled z viteškimi veščinami ali zgodovinsko gostijo.

Preizkusom, ki jih je vsak izmed obiskovalcev deležen pri prvem od obeh, ne uide nihče. Kako so živeli graščaki v preteklosti, česa vsega so morali biti vešči? Ob preizkusu v veščinah lokostrelstva in meta sekiric je namreč potrebno poznati tudi pravila omike, plesa in glasbenega ustvarjanja, kovaštva, viteštva, lova… kdo v skupini ima dovolj znanja in spretnosti, da bi se lahko premaknil za stoletja v preteklost?

dsc_2862-1

Zaključni prizor Doživljajskega ogleda z viteškimi veščinami. Gostom smo, po spoznavanju grajskega življenja in preizkusih na delavnicah lokostrelstva, meta sekiric, plesa in kovaštva, zaigrali in zapeli nekaj veselih pesmi iz srednjeveških kodeksov.

 

Zgodovinska gostija gostom ponudi popolnoma drugačne užitke. Seveda se različnim ugankam, s katerimi bodrimo um, ne moremo upreti, vendar je naš prvi namen gosta pocrkljati z gostoljubnim goščenjem, prisrčnostjo in staro glasbo. Program poteka ob izbranih dobrotah kuhinje Hotela grad Otočec, ob katerih si vsak gost mora oblizniti prste. Naše vodilo je sprostiti gosta, da se počuti kot doma. Razvoj dogodkov prilagodimo pričakovanjem skupine. Gostija izbranih tujih gostov izpred treh dni se je zaključila s pravim pevskim tekmovanjem med gosti in grajsko skupino.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Če želite doživeti igrano zgodovino gradu Struga, obisk skupine lahko najavite na GSM: 031230163 ali preko spletne pošte: svitar@svitar.si. Rezervirali vam bomo grad in pripravili program posebej po vaši meri.

Novica je bila objavljena Saturday, October 15th, 2016 ob 10:02 am in spada v kategorijo Grad Struga.

Post a Comment