company blog

Objavljamo Doživljajski ogled za družine

Doživljajski ogled Živega muzeja Grad Struga za družine

Sobota, 22.7. ob 11h, sprejmemo vas pred gradom Struga

 

Trajanje: 2 uri

Sprejmeta vas: Gospa Eleonora in vitez Barbo

Redna cena: 11 €/ osebo, pri skupini nad 30 oseb. Enkratna cena za poletni ogled za družine: 7,00 € za odrasle in 5,00 € za otroke do 15. leta.

Pohitite s prijavami, saj sprejmemo največ skupno 55 odraslih in otrok. Ogled bo izveden ob zadostnem številu prijavljenih družin.

GS 31

Doživljajski gled je sestavljen kot tekmovanje in goste nemudoma povlečemo v preizkus primernosti za življenje na gradu in tekmovanje v reševanju zgodovinskih ugank. S pravilnimi odgovori na vprašanja, ki jih zastavimo v vseh sobah, si gosti pridobijo možnost za zmago in kovanje denariča v grajski skrivni kovnici. Zadnje vprašanje določi zmagovalca.

 

Potek ogleda:

 

  1. Sprejem gostovpred gradom Struga in povabilo v atrij in pozdrav z zgodovino gradu in anekdotami o starih kranjskih običajih.

 

  1. Dobrodošlica na gradu, pri kateri obiskovalce v črni kuhinji pogostimo skoščkom kruha in salame ter s kozarčkom vina/soka, kot jih je bil pri nas stoletja nazaj za dobrodošlico vedno deležen vsak gost na gradu.

 

  1. Voden ogled graduz nalogami in zanimivimi vprašanji za otroke in odrasle – Grad Struga je živi muzej. Vsaka od sob je ozadje zanimivim z zgodbam iz naše preteklosti. V spodnjem nadstropju nas čakajo kovačija s kovaško pečjo in kovnica denarja, v kateri naskrivaj še vedno kujemo srednjeveške denariče in pripovedujemo zgodbo o čarovniji, ki se ji pravi denar. Ob prihodu v prvo nadstropje se gostje z gradniki sprehodijo od renesančne deželne pisarne z zgodbo o upravni ureditvi naših krajev in skozi lovski salon stopijo do baročne jedilnice z zgodbo o kostumografiji, čistoči in omiki v baroku. Eleonora v sprejemnici obrazloži sprejemanje gostov na gradovih. Orožarna na Strugi ponuja pripoved o viteštvu in bojevanju. Najbolj bojevit otrok se z našo pomočjo lahko obleče v viteški oklep.
  1. Delavnica renesančnega plesav sprejemnici goste razgiba in jim predstavi ples iz zgodovine.
  1. Eleonorina pesem– ogled zaključimo v grajski sobi, kjer se gostje posedejo in prisluhnejo Eleonorini srednjeveški pesmi ob kitarski lutnji ter zgodbam o dolini reke Krke – dolini gradov.
  1. Tekmovanje v metu sekiric in podkvicna grajskem dvorišču.

 

PRIJAVE IN IZVEDBA OGLEDA:

Za sprejem na ogled so obvezne predhodne prijave do petka 20.7. na telefonsko številko 031 230 163, kjer dobite tudi informacijo o predhodnem spletnem nakupu vstopnice. Cena Doživljajskega ogleda je namesto 11,00 € znižana na 7,00 € za odrasle in 5,00 € za otroke do 15. leta.

Ogled je primeren za otroke v starosti nad 4 leta.

 

V primeru velikega povpraševanja, bo razpisan tudi termin v avgustu.

 

Novica je bila objavljena Monday, July 17th, 2017 ob 9:53 am in spada v kategorijo Grad Struga.

Post a Comment