company blog

Vabljeni na čudovito obnovljen grad Raka

Grajska vrata čudovito obnovljenega gradu Raka so odprta za obiskovalce!

Zasebni lastnik, ki je z lastno ekipo obnovil grad na Raki, s Svitarjem sklepa sodelovanje na področju izvajanja muzejskih in igranih ogledov gradu.

16 letne izkušnje arhitektke, pevke in interpretatorke kulturne dediščine Bojane Čibej in ostalih članov zavoda Svitar, ki zgodovino v igri, glasbi in pripravi zgodovinskih scenarijev za prireditve predstavljajo na povprečno 170 nastopih letno, bodo jutrišnji dan bogatile grad Raka.

Kakšen je spoj dvojice – skupine, ki se desetletje trudi obiskovalcem ustreči v programih svojega Živega muzeja grad Struga, in gradu Raka, ki danes zopet nosi bel sijaj in mu sobe polni dragoceno pohištvo zbiratelja starin, lahko preverite sami. Ob odprtju smo za va pripravili dve vrsti ogleda: muzejski ogled in Skrivnost Barbare Bele – igrani ogled gradu s prvinami igre pobega.

Želimo vam ponuditi zgodbo, ki bo kronala naše ustvarjanje. Takšno zgodbo si eden izmed najstarejših gradov doline reke Krke gotovo zasluži. Prav tako, kot si jo zaslužite vi, ljubitelji gradov in lepot naše dežele.

 

Za želene informacije vas prosimo, da nas kontaktirate preko vmesnika, ali pokličite na GSM: 031 230 163.

Več o gradu Raka

Novica je bila objavljena Thursday, August 2nd, 2018 ob 9:20 pm in spada v kategorijo Grad Raka.

Post a Comment