company blog

Z gradu Struga na grad Bogenšperk in grad Raka

Leto 2019 je leto novih rojstev.

Ob začetku grajske sezone vas vabimo na grad Bogenšperk in grad Raka.

Živi muzej grad Struga smo, potem ko je Bojana Čibej z njegovo zgodbo pridobila naslov vodnice interpretatorke na mednarodnem nivoju, zaradi načrtov lastnika zaprli. Hvaležni smo za vse priložnosti, ki nam jih je grad dal v desetih letih obstoja.

– Na Strugi smo lahko razvili turistično in interpretativno zgodovinsko zgodbo, ki so jo mnogi strokovnjaki predstavljali kot primer dobre prakse interpretacije dediščine in igrifikacije v turizmu.

– Na Strugi smo se v stotinah nastopih razvili kot interpretatorji, glasbeniki in igralci.

– Na Strugi smo sprejeli in razveselili na tisoče gostov.

– Struga je za trenutek v zgodovini postala del nas, naš grad, naš dom.

– Vse najpomembnejše rojeno na Strugi odhaja z nami v nove zgodbe. Obogateni z izkušnjami interpretacije, gradnje zgodb in vodenja smo pripravljeni na korak naprej, na več, na tisto, česar nam Struga s svojimi omejitvami ni mogla ponuditi.

 

GRAD BOGENŠPERK

In vendar niso vse letošnje zgodbe nove. V senci Struge se je že v začetku leta 2008 rodilo sodelovanje z gradom Bogenšperk, ki se nadaljuje in nadgrajuje. Senco smo vrgli mi. Biser Bogenšperk ne more stati v nikogaršnji senci. Vodstvu javnega zavoda Bogenšperk se zahvaljujemo za dolgoletno in vnovično zaupanje. V letu 2019 vas na bogenšperških porokah pričakujemo s prenovljenimi privlačnimi protokoli, že enajsto leto na gradu vodimo tudi animirane oglede za skupine odraslih obiskovalcev in otrok. Prisrčno vabljeni z nami v čas Janeza Vajkarda Valvasorja.

KLIK NA GRAD BOGENŠPERK

 

GRAD RAKA

V okviru projekta Odprta akademija za inovativni turizem je Bojana Čibej s svojo interpretacijsko zgodbo Skrivnost Barbare Bele na gradu Raka pridobila naslov animatorja v turizmu.

Skrivnost Barbare Bele je igrani ogled dragoceno opremljenega posavskega gradu, ki povezuje prvine kulturnega, grajskega in escape turizma ter želi združiti edinstveno grajsko arhitekturo in prepoznavno privlačno zgodbo. Grad si lahko ogledate z vodnikom (naročilo na spletni strani gradu), ali pa si privoščite nepozabno različico z našo Barbaro Belo, ki vas bo zaklenila v grad in vas ob zgodbi o gradu in njegovem dragocenem pohištvu tudi preizkusila (Naročilo preko naše spletne strani ali telefona).

KLIK NA GRAD RAKA

 

GITA skupina za srednjeveško glasbo

V Svitarju smo člani velik del svoje ljubezni do zgodovine usmerili v glasbo. Gita pravkar zaključuje s snemanji glasbene zgoščenke, ki bo predvidoma izšla v mesecu aprilu. Če na svojih dogodkih želite srednjeveško ali ljudsko glasbo, nas pokličite in dogovorili se bomo za nastop.

 

Sicer pa, ljubezen ne mine. Omnia vincit amor. Ostajamo takšni, kot smo bili. Pripravljamo vam presenečenja 🙂

 

 

 

Novica je bila objavljena Wednesday, March 13th, 2019 ob 6:08 pm in spada v kategorijo Splošno.

Post a Comment