company blog

Mednarodna noč netopirjev na gradu Rihemberk

Noč netopirjev na gradu Rihemberk 2020

Grad Rihemberk

Sobota, 29. 8. 2020 ob 18.30

MEDNARODNA NOC NETOPIRJEV 2020 grad Rihemberg

Organizator: Svitar v sodelovanju s Slovenskim društvom za proučevanje in varstvo netopirjev in z Mestno občino Nova Gorica

 

Odkrijmo skrivni svet netopirjev na gradu Rihemberk

V okviru Mednarodne noči netopirjev prirejamo na gradu Rihemberk dogodek za ljubitelje in radovedneže, ki bi radi spoznali življenje in navade netopirjev. Grad Rihemberk, kulturni spomenik državnega pomena, je v zadnjih desetletjih postal kotišče in prebivališče številnim vrstam visoko ogroženih zaščitenih netopirjev.

 

Ob Mednarodni noči netopirjev bomo na gradu Rihemberk premierno izvedli nov grajski program, posvečen netopirjem: Netopirji na gradu Rihemberk, voden ogled z vodnico Alenko Pavlica. Gostja večera bo tudi dr. Malan Štrbenc, raziskovalka in ljubiteljica netopirjev, ki bo pod okriljem Slovenskega društva za proučevanje in varstvo netopirjev ob 19.30 prikazala življenje netopirjev otrokom, ob 20.00 pa bodo obiskovalci skupaj z njo lahko spremljali izletavanje netopirjev ob pomoči detektorjev ultrazvočnih klicev.

 

Nov program je bil zasnovan v sodelovanju zavoda Svitar in Mestne občine Nova Gorica v okviru projekta LAS Vzpostavitev gradu Rihemberk kot središča trajnostnega turizma širšega goriškega prostora (Projekt DediCenter Rihemberk), ki se izvaja v okviru strategije lokalnega razvoja za lokalno akcijsko skupino LAS V objemu sonca. Naložbo sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za Regionalni razvoj (ESRR) in Republika Slovenija.

 

 

Zaradi omejenega števila udeležencev na največ 50 oseb si zagotovite svoje mesto s predhodno prijavo do petka, 28. 8. 2020, oz. do zasedenosti mest na grajski telefon 051 201 910.

 

Vse prijavljene vabimo k pravočasnemu prihodu na dogodek, saj bomo ob 19.00 zaradi zagotovitve miru in pogojev za izletavanje netopirjev za seboj zaprli grajska vrata.

 

Vstopnina: 5 € /osebo

Novica je bila objavljena Friday, August 21st, 2020 ob 4:33 pm in spada v kategorijo Rihemberk, Uncategorized.

Post a Comment