company blog

ZAKLADI GRADU RIHEMBERK

V nedeljo 20. 6. 2021 med 14. in 18. uro na grad Rihemberk prihaja novi interpretacijski program za obiskovalce.
V nedeljo, 20. 6. 2021, med 14. in 18. uro vam bo na gradu Rihemberk zavod Svitar v sodelovanju z Mestno občino Nova Gorica premierno predstavili Raziskovalni ogled Zakladi gradu Rihemberk.
Nekoč, ko je grad Rihemberk še stal na pobočju Golca v vsej svoji mogočnosti in lepoti, je Eleonora, da bi ohranila spomin na razcvet gradu skozi stoletja, skrila po gradu majhne predmete iz grajske zgodovine.
V grajskem stolpu smo v špranji debelega kamnitega zidu našli skrit zemljevid, ki nas vodi do skrivališč teh majhnih zakladov. Morda ga je narisala ona, morda kdo, ki je pred časom tako dobro raziskal grad, da je skrbno skrite zaklade našel.
Gotovo je dvoje: skrivni avtor zemljevida je zelo dobro poznal zgodovino gradu in želel je, da jo spoznamo tudi mi. Z zemljevidom nam je namreč zapustil uganko …
Zakladi gradu Rihemberk bodo obiskovalcem na gradu Rihemberk na voljo na vnaprej napovedane datume. Gre za dodatno ponudbo gradu, ki jo bodo obiskovalci na razpisane termine lahko naročili ob prihodu na grad, oziroma ob vnaprejšnji prijavi.
Zakladi gradu Rihemberk 5-1
Če se v vas in v vaših otrocih skriva duh iskalca zakladov in ljubitelja grajske dediščine, so Zakladi gradu Rihemberk za vas prava lahkotna pustolovščina!
Namen Zakladov gradu Rihemberk je predati znanje o gradu Rihemberk na zanimiv doživljajski način, ki vzpostavi odnos med obiskovalci in gradom.
Obiskovalci spoznavajo grad s pomočjo zemljevida gradu. Na zemljevidu je označenih 12 lokacij gradu, na katerih so skriti majhni predmeti. Cilj obiskovalcev, ki se odpravijo na iskanje zakladov, je najti vseh 12 skrivališč in predmetov ter sestaviti odgovor na izziv, ki nam osvetli zgodovino nastanka gradu Rihemberk. Obiskovalci bodo ob uspešno opravljeni nalogi s seboj domov vzeli zemljevid in kovanec, ki si ga bodo skovali ob odhodu z gradu.
Produkt je nastal z namenom interpretacije kulturne dediščine gradu, na podlagi dolgoletnih izkušenj z ustvarjanjem interpretacijskih programov po gradovih različnih velikosti, opremljenosti in šarma.
V razmisleku, kakšen trajnosten produkt na gradu Rihemberk lahko ponudimo družinam, se je rodila ideja o iskanju zakladov. Grad Rihemberk je s svojo podobo kompleksno grajene srednjeveške utrdbe pod izjemnim obrambnim stolpom enkratno prizorišče iger s pustolovskim pridihom. Ker želimo, da obiskovalcem ta izjemnost ne ostane skrita, je stavbni razvoj gradu Rihemberk osrednje tema Zakladov gradu Rihemberk skrbno vpeta v aktivnost iskanja skrivnih lokacij, prikazanih na zemljevidu zakladov.
❤️ V imenu Svitarja se zahvaljujemo vsem, ki so pripomogli k razvoju in izvedbi Zakladov gradu Rihemberk. Posebna zahvala gre Vojku Plevelu, ki nam je podaril izris kovanca Alberta II., Borimirju Čudovanu, ki nam je daroval kovaško klado in Ljubu Čibeju za obdelavo predmetov.
Ob tej priložnosti se zahvaljujemo se tudi sodelavcem Svitarja, ki z ljubeznijo do gradu pripomorejo k njegovemu odprtju in razvoju programov. Med njimi so naši člani, mladi zgodovinarji, ki sprejemajo obiskovalce na gradu, turistični vodniki in lokalna skupnost. Prav zaradi njihovega truda in trdne vere v dragocenost gradu Rihemberk, obiskovalci k obiskanim lepotam Vipavske doline končno lahko zopet dodajo tudi grad Rihemberk. Sodeč po nasmehu in besedah v grajski knjigi vtisov, so obiskovalci nad gradom Rihemberk in njegovo predstavitvijo, očarani.
PRILOŽNOST ZA NAJHITREJŠE:
V nedeljo bomo prvim petim družinam, ki se bodo s klicem prijavile na novo doživetje, raziskovalni ogled Zakladi gradu Rihemberk podarili.

INFORMACIJE IN REZERVACIJE:
V nedeljo bomo na gradu Rihemberk pripravili 30 zemljevidov. Sprejeli bomo do 30 posameznikov/skupin iskalcev zakladov. Zagotovite si mesto s predhodno rezervacijo. Informacije in rezervacije samo preko telefonske številke: 051 201 910.

CENA:
Ostali zainteresirani obiskovalci bodo ob redni vstopnini v grad ogled lahko kupili po promocijski ceni 10 € na zemljevid, ne glede na število iskalcev, ki se bodo z zemljevidom podali v grad.
Dobrodošli v iskanje zakladov naše dediščine!
Novica je bila objavljena Thursday, June 17th, 2021 ob 9:07 pm in spada v kategorijo Rihemberk.

Post a Comment