company blog

Oporoka Ulrika Rihemberškega

Zgodovinska gradnja tima za krepitev odnosov v podjetju. Celodnevno doživetje z delavnicami na temo hormonske slike poslovnega tima ovito v kuliso navdihujočega gradu in barvitost grajskih iger.

Program za vas izvajata O.K. Consulting in Svitar.

*

 

*

Lokacija: Grad Rihemberk

Na skalnem pomolu vzpetine Golec nad vasjo Branik že stoletja kraljuje mogočni grad, eden najstarejših na Slovenskem. Oko popotnika, ki potuje skozi kraj, pritegne njegovo starodavno in razgibano zidovje, sredi katerega se v nebo pne mogočen stolp s cinami, ki obkrožajo njegov vrh kot krona. Za svojimi zidovi čuva zgodbe stoletij, ki so oblikovala kraje in ljudi v tem delu Evrope.

 

Okvirna zasnova programa:

10:00 – 10:15 Sprejem gostov pred gradom Rihemberk ter pozdrav z zgodovino gradu in anekdotami iz preteklosti

Eleonora in Ferdinand, graščaka z gradu, pozdravita goste z vsemi častmi, ki pripadajo potencialnim naslednikom gospodov Rihemberških. Gosti so po pokojnem stricu Ulriku V. Rihemberškemu, zadnjemu moškemu potomcu gospodov Rihemberških, glavnih ministerialih goriških grofov, podedovali grad Rihemberk.

 

10:15 – 10:30 Uvod v Igrani ogled gradu z Eleonoro in Ferdinandom

Eleonora in Ferdinand odpeljeta goste v grad – skozi obzidja in zgodovino. Vsak kotiček mogočnega Rihemberka je ozadje zanimivim zgodbam s presenetljivimi zanimivostmi. Graščaka goste na subtilen in prijeten način preizkušata z vprašanji in nalogami. Vključujeta jih v igre tekmovanja med sabo in tekmovanja med njimi, v občutenja preteklosti skozi umetnost…

 

10:30 – 10:45 Zakuska z domačimi dobrotami v grajskem parku

Graščaka po starem običaju gostoljubja gostom postrežeta z domačimi dobrotami, vini in kavo lokalnega ponudnika Ob tem jih animirata s tekmovanjem v ciljanju glinenih čaš.

 

10:45 – 11:00 Soočenje z izvršiteljem oporoke in njegovim spremstvom

V grajski park pride Nikolaj, izvršitelj Ulrikove oporoke s svojimi dvorjani.

Ulrik V. je pred svojo smrtjo pričel z obnovo gradu Rihemberk. Njegova vizija je bila jasna in trdna, načrt obnove pripravljen, vendar je zaradi nenadne bolezni Ulrik V. kmalu po pričetku del opešal. Današnji dan je za vse dvorjane gospoda Ulrika velik dan, saj so na grad prišli njegovi dediči. Čas je, da se spoznajo z Ulrikovim svetovalcem in izvršiteljem oporoke, Nikolajem, ki se je Ulriku zavezal, da bo po njegovi smrti do potankosti izpolnil njegovo voljo. Ulrik od dedičev zahteva zavezanost gradu in nadaljevanje obnove.

Težava je v tem, da dvorjani gospe Rihemberške gradu ne poznajo…

 

10:45 – 11:00 Igrani ogled gradu z 12 skritimi Zakladi gradu Rihemberk

Eleonora in Ferdinand predlagata rešitev – zaupata jim pomembno nalogo – raziskati skrivnost izgradnje Rihemberka skozi stoletja. Vsaki od treh skupin podarita skrivni zemljevid gradu, s pomočjo katerega morajo gosti poiskati 12 skritih predmetov. Ti jih vodijo do odkritja mnogih skrivnosti o gradu, ki bodo razširile njihova obzorja in jim kasneje utegnejo priti še kako prav… v sprehod vpleteta metanje sekiric, Eleonorino pesem v akustičnem grajskem stolpu in kovanje Eleonorinega srebrnika s čarobnim urokom za blagostanje ki pogumnim ob vzponu na grajski stolp prinaša dober urok za blagostanje…

Med ogledom dvorjani opazujejo hormonsko sliko udeleženih.

 

12:00 – 12:45 Kosilo v grajskem parku

Samopostrežni meni pod krošnjami dreves.

 

12:45 – 13:00 Team Building – 1. del – Določitev skupin in predstavitev naloge

Kdo je resnično sposoben nadaljevati Ulrikovo idejo in izpolniti njegovo voljo?

Graščaki razdelijo obiskovalce po skupinah in jim določijo vloge zagovornikov razvoja različnih vsebin na gradu, od katerih je odvisna investicija sredstev, ki jih imajo na voljo za obnovo. Vsaka skupina ima svojega vodjo, ki je zadolžen, da skupina kar najbolje predstavi svoj načrt obnove gradu. Med osmimi skupinami so zagovorniki naravne dediščine, predstavniki novega hotela, zagovorniki Konzorcija vinarjev…

Vse bi bilo popolno, pravzaprav ne bi bilo daleč od popolnosti, če ne bi obstajala majhna težava…

Prevzem gradu pa bo izvršen šele, ko bo izvršitelj oporoke potrdil, da je stričev pogoj izpolnjen.

 

13:00 – 14:00 Delo v skupinah

Priprava predlogov obnove pri 3 omizjih v grajskem parku in opazovanje hormonske slike udeleženih.

 

14:00 – 14:15 Predstavitev načrtov za obnovo

Vsaka od skupin graščakom predstavi svoj predlog.

 

14:15 – 14:30 Kratek odmor

Osvežitev z napitki v parku.

 

14:30 – 16:00 Team Building – 2. del

Predstavitev hormonske slike vsem udeležencem.

 

16:00 – 16:15 Kratek odmor

Prigrizek v grajskem parku.

 

16:15 – 17:30 Team Building – 3 del (povzetek in skupna analiza)

Čas za vzdrževanje in stabilizacijo odličnosti – Analiza podjetja, običajnega delavnega dne v podjetju, hormonske slike…

 

17:30 Zaključek

Graščaki predajo grad njegovim novim dvorjanom. Predajo proslavijo s skupnim plesno glasbenim podvigom, po vzoru časov Ulrika V. Rihemberškega.

 

18:00 Odhod na večerjo

*

 Program lahko prilagodimo vašim željam in ga lahko prenesemo na drugo lokacijo.

Za vse informacije nam lahko pišete na svitar@svitar.si, ali nas pokličete na tel.: 031230163.