company blog

Skrivnost Barbare Bele

Skrivnost Barbare Bele – Prepovedana ljubezen pod bogastvom gradu Raka

 

Si drznete brskati za skrivnostjo pod grajskim bogastvom?

Obiščite grad Raka in izberite med bogastvom in svobodo!

 

Skrivnost Barbare Bele je igrani ogled novo obnovljenega in bogato opremljenega slovenskega gradu, ki povezuje prvine kulturnega, grajskega in escape turizma, ki želi združiti edinstvenost grajske arhitekture in prepoznavne privlačne zgodbe.

Grad Raka je eden izmed najstarejših gradov rodovitne doline reke Krke in hkrati tudi eden izmed markantnih posavskih gradov. Po nedavni obnovi njegovi beli zidovi skrivajo preko 30 opremljenih sob.

 

Bogata oprema Rake, ki radodarno razveseljuje oko obiskovalca, tiho čuva skrivnost graščakinje Barbare Bele. Prepovedana skrivnost iz 15. stoletja čaka na odrešitev, ki lahko pride zgolj z vašo pomočjo. Barbara Bela si ključa do osvoboditve neskončno želi in svojim gostom v zameno obljubi tisto, česar si vsi najbolj želimo, če ste le pripravljeni sprejeti njen izziv.

Do skrivnosti in prostosti se na Raki lahko dokoplje le skupina gostov, ki zbrano posluša pripoved graščakinje in pozorno spremlja namige med starinami po grajskih sobah. Če boste poslušali z ušesi čuvaja in opazovali s sokoljimi očmi – baročne tabernaklje, jožefinske predalnike, renesančne skrinje, bidermajerske stoječe ure, male, srednje in ogromne ključe – boste v gradu našli pravi … ključ – rešitve prekletstva ljubezni in vrat vaše svobode!

Dobrodošli v Skrivnost Barbare Bele!

 

Trajanje: 1,5 do 2 uri

Cena: 12 €/osebo. Cena s posebnim popustom za šolarje 10 €/osebo.

Primernost: Skupine odraslih in skupine otrok od druge triade osnovne šole navzgor.

Produkt se je letos izkazal kot nepozabno grajsko doživetje za šolarje.

 

Za podrobne informacije o poteku ogleda, escape vsebini in ceni nam pišite na svitar@svitar.si, ali nas kontaktirate preko obrazca:

 

  Your Name (required)

  Your Email (required)

  Subject

  Your Message

   

   

  Muzejski ogledi Rake:

   

   

  Grad Raka si je mogoče ogledati tudi v muzejskem ogledu z vodnico. VEČ O GRADU RAKA in muzejskih ogledih gradu.

   

   

  POTRDILO KVALITETE SKRIVNOSTI BARBARE BELE:

  Produkt je bil pripravljen in potrjen leta 2018 na ustvarjalnici Oblikovanje in predstavitev privlačne zgodbe. Z njim je bil pridobljen certifikat Pripovedovalec zgodb v okviru projekta Odprta akademija za inovativni turizem Fakultete za organizacijske študije v Novem mestu.

  Z ostalimi deležniki območja služi skupnemu soustvarjanju in povezovanju socialnega kapitala za odličnost v turizmu ter ozaveščanju pomena trajnostnega in družbeno odgovornega turizma, ki pomembno prispeva k celovitemu razvoju slovenskega turističnega prostora v skladu s Strategijo trajnostne rasti slovenskega turizma 2017-2021.

   

  Skupine, ki so v okviru izletov na Dolenjsko desetletje obiskovale Živi muzej grad Struga, so nam letos sledile v skrivnost Barbare Bele na grad Raka.