IGRE PLEMSTVA za različne goste

jezik / language
SI - EN

Doživetja za podjetja

Lahkotno ali v intimnem spoju, umirjeno, aktivno ali v duhovni rasti. Kot navdihnjeni opazovalci, pocrkljani gosti, ali v zasluženih časteh plemičev… Izbirate lahko med petimi različnimi doživetji Iger plemstva.

Potovanje v razcvet Rihemberka

Dediščinski Team building (Trajanje: 2 uri)

Trojno grajsko obzidje skozi 800 let čuva zgodbo o življenju plemstva, ki je zgradilo mogočni grad Rihemberk. Danes se v romantično brezčasnem gradu skriva tudi priložnost, da z Eleonoro in Ferdinandom povežete svoj tim v izzivih in užitkih dediščinskega team buildinga.

V Igranem ogledu gradu boste sestavili svoje vojske z vipavskih gradov in nanizali doživetja, kot so met sekiric, kockanje, preizkušanje viteškega oklepa… ter prisluhnili Eleonorini pesmi.

Več

 

Dediščinski Team building je prava izbira za podjetja, ki bi na prelepem gradu Rihemberk radi preživeli dve uri spajanja z zgodovino in arhitekturo fascinantnega gradu, hkrati pa se povezali in preizkusili skozi izzive viteških in damskih veščin. (ni nujno treba, če je zgornji odstavek še viden)

Nastopajoči: 2. Sprejmeta vas Eleonora Rihemberška in vitez Ferdinand v avtentičnih posnetkih srednjeveških kostumov.

Cena: 420,00 € ali 12,00 €/osebo pri skupinah nad 35 gostov.

Primernost: Za skupine od 10 do 60 gostov.

Potovanje v razcvet Rihemberka je edinstven team building posvečen gostu in dediščini. Ni zgolj interpretativni ogled niti zgolj animacijski sklop iger. V njem se lahko sprostite se in se nam pustite počastiti, kot nekdanji graščaki.

Program preko različnih metod interpretacije od umetniškega izražanja, vključevanja v tekmovanja pa do raziskovanja gostu približa dediščino. Kostumirana graščaka uporabljata rekvizite in na markantne točke postavljene izzive, s katerimi spodbujata individualno doživljanje in pomene snovne in nesnovne dediščine od srednjega veka do danes. Kljub domišljeni postavitvi točk gosti sprejmejo njuno vodenje kot lahkotno igranje, daleč od svojega sveta, znotraj rihemberškega trojnega obzidja, v svetu, kjer plemenitost in razigranost vedno zmagata.

V ceno je vključeno: 

 1. Lahkoten doživljajski ogled gradu z Eleonoro in Ferdinandom
 2. Sprejem pred gradom Rihemberk z zgodovino in hudomušnim zapletom
 3. Razdelitev skupine v primerno število vojsk z vipavskih gradov, ki bodo tekmovale med sabo (če ne želite tekmovanja med skupinami, nas o tem obvestite; veščine se lahko izvedejo na individualni ravni in na tem mestu izberemo prve oprode Rihemberških).
 4. Sprehod po vzhodnem grajskem medzidju z uvodno zgodbo o gradu, ki se bogati skozi ves sprehod
 5. Tekmovanje pred vhodoma v notranje obzidje
 6. Pesem Eleonore v grajskem parku
 7. Kovanje srebrnega denariča v gospodarskem delu gradu
 8. Tekmovanje v metanju sekiric ali učenje dvornega plesa
 9. Metanje podkvic
 10. Izbor in oblačenje viteza in dame na grajskem dvorišču
 11. Vzpon na grajski stolp s preizkusom plemenitosti
 12. Vstopnina v grad

Program izvajamo v slovenskem in angleškem jeziku. Sprejmemo vas na dogovorjeni termin, ob lepem vremenu.

Kdo bo z vami?

Eleonora – Bojana Čibej, poklicna krajinska arhitektka, pevka in interpretatorka kulturne dediščine ter certificirana vodnica interpretatorka organizacije Interpret Europe.

Ferdinand – Luka Luzar, profesor športne vzgoje in športni trener.

Produkt je vezan na izvajalca, ki nista nadomestljiva, zato vas vabimo, da si pravočasno zagotovite razpoložljiv termin.

Če želite program obogatiti, vam dodatno lahko ponudimo:

 • Iskanje Zakladov gradu Rihemberk – tekmovanje v skupinah
 • Prigrizek z vipavskimi dobrotami in vini lokalnega vinarja
 • Oblikovanje scenarija po posebnih željah glede na priložnost in posebne goste
 • Listina za posebnega gosta
 • Lokostrelstvo
 • Kovanje aluminijastega denariča ali srebrnika za vse goste
 • Nastop skupine za srednjeveško glasbo, predstava dvornih norčkov ali vitezov

 

Rojeni za vladanje – Igra plemstva na srednjeveških gradovih

Kostumski team building za nepremagljive iskalce plemičev v sebi (Trajanje: 3 – 6 ur)

Ko si oblečete srednjeveško obleko, lahko v objemu mogočnega Rihemberka prevzamete novo identiteto srednjeveškega plemstva. Podate se na družno odkrivanje njegove in svoje dolgo zamolčane skrivnosti. Odkrijete jo lahko le, če raziščete najglobje kotičke svojega jaza, se izurite v desetih plemiških veščinah in pridobite miselnost in vrline plemiča, rojenega in vzgojenega za vladanje.

Ujemite svoj novi plemiški jaz in ga za vedno shranite v srednjeveški video o porazih in zmagah plemiških hrepenenj!

Več

 

Nastopajoči: 2. Eleonora Rihemberška in vitez Ferdinand v avtentičnih posnetkih srednjeveških kostumov

Cena: od 80,00 €/osebo. Cena se oblikuje glede na vaša izhodišča in na število oseb.

Primernost: Za skupine od 10 do 16 gostov. Preverite možnost izvedbe za svoje število.

Doživetje Rojeni za vladanje je bogat, gosta vključujoč spoj team buildinga in umetniške predstave s pridihom duhovne rasti. Njegov cilj je barvita, aktivna in nezavedna povezava vašega tima, z željo po uspehu posameznika za skupno zmago.

Program je Svitarjev najnovejši produkt, ki je združil veščine, znanja in dognanja preteklih 20 let.

Doživetje je zgrajeno na resničnih zgodovinskih osebnostih družine gospodov Rihemberških, živečih v sredini 14. stoletja. Na njihovo skrivnostno zgodbo je postavljena vaša Pot junaka.

Prijazna graščaka, ki vas pričakujeta na gradu, vas bosta sprejela medse, saj v vas prepoznata sodobne like svoje izgubljene družine iz 14. stoletja. Vendar pa bosta pred vas postavila izziv. Pojasniti boste morali izginotje vaše družine. Da bi našli odgovor na skrivnost, se boste morali vživeti v plemiške pravice in dolžnosti, pridobiti plemiške sposobnosti in mišljenje. V sebi prepoznati in priklicati na dan plemiče.

Graščaka v vas vidita najvišje vrline in vam zato izkazujeta primerno spoštovanje in skrb. Vendar… kako pa je biti rojen za vladanje? Čaka vas pravo plemiško urjenje! Na zabavnem, smeha in dokazovanja polnem sprehodu skozi grad se boste preizkusili v desetih viteških in damskih veščinah: v mečevanju, lokostrelstvu, metu sekiric, zgodovinskem plesu, v pisanju viteške lirike, petju in igranju pesmi iz srednjeveškega kodeksa, kovanju srednjeveškega kovanca, oblačenju viteškega oklepa, vezenju in dvorjenju.

Skupni cilj vas bo pripeljal do zmage – do razrešitve skrivnosti iz vaše zgodovine. Nagrajeni s pristno vipavsko malico se boste pripravili na snemanje lastnega srednjeveškega filma, ki ga boste prejeli v tednu dni po doživetju. V njem bodo zasijale vaše odkrite sposobnosti in vrline…

V ceno je vključeno:

 1. Predhodnja priprava na prevzem osebnosti rihemberške družine
 2. Sprejem grajskega para
 3. Igrano interpretativno vodenje grajskega para, ki vas nagovarja k odkrivanju najglobljih kotičkov svojega jaza in plemičev v sebi
 4. Izposoja in oblačenje v  srednjeveške kostume ter čiščenje kostumov
 5. Spoj s skrivnostnim izginotjem gospodov Rihemberških na mogočnem gradu Rihemberk
 6. Urjenje v 10 različnih viteških veščinah – lahkotno, zabavno, a prefinjeno premagovanje številnih izzivov: mečevanje, lokostrelstvo, met sekiric, ples, kovanje denariča, pisanje viteške lirike, petje in igranje pesmi iz srednjeveškega kodeksa, kovanje srednjeveškega kovanca, oblačenje viteškega oklepa, vezenje in dvorjenje
 7. Iskanje namigov, ki vas pripeljejo do rešitve skrivnostnega izginotja družine
 8. Okusi mamljive vipavske malice mesnin, sirov in vina s pridihom zgodovinskih pojedin
 9. Priprava na snemanje po predpripravljenem scenariju in izbor všečnih kadrov
 10. Snemanje 2–3-minutnega videa o porazih in zmagah plemstva, z vami v glavnih vlogah
 11. 2-3 minutni video v tednu po druženju
 12. Vstopnina v grad

Program izvajamo v slovenskem jeziku. Sprejmemo vas na dogovorjeni termin, ob lepem vremenu.

Kdo bo z vami?

Eleonora – Bojana Čibej, poklicna krajinska arhitektka, pevka in interpretatorka kulturne dediščine ter certificirana vodnica interpretatorka organizacije Interpret Europe.

Ferdinand – Luka Luzar, profesor športne vzgoje in športni trener.

Produkt je vezan na izvajalca, ki nista nadomestljiva, zato vas vabimo, da si pravočasno zagotovite razpoložljiv termin.

Dodatno lahko vključimo profesionalnega snemalca in montažerja za vrhunski video in fotografije.

Povprašajte po različicah doživetja:

Popolno doživetje je predstavljeno zgoraj. Izberete lahko tudi doživetje v obsegu 3 ur brez snemanja srednjeveškega videa, torej samo team building s plemiškimi veščinami.

Prigrizek mesnin in sirov ter vin lokalnega ponudnika lahko razširimo po vaših željah.

Doživetje je izpolnilo zahtevne kriterije ministrstva za Kulturo in Centra za Kreativnost.

Naložbo so sofinancirali Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije, Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Center za Kreativnost.

Mogočni grad gospodov Rihemberških

Igrani ogled gradu Rihemberk z gospo Eleonoro (Trajanje: 1 do 1,5 ure)

Prepustite se lahkotnemu sprehodu skozi čas in občutja, ki vam bodo privrela na dan znotraj trojnega obzidja mogočnega gradu Rihemberk. Na presenetljivem sprehodu po gradu vam bo Eleonora Rihemberška v svojo igro in umetniške vložke ovila mnoge zgodovinske, naravne in arhitekturne zanimivosti gradu.

Več

 

Nastopajoči: 1. Grajska gospa Eleonora Rihemberška v posnetku srednjeveškega kostuma.

Cena: Cena: 300,00 € ali 10,00 €/osebo pri skupinah nad 30 gostov.

Primernost: Skupine gostov do 60 oseb.

Program bo razveselil skupine, ki bi se na gradu Rihemberk rade zaustavile za kratek čas in vendar doživele kostumsko intarpretacijo dediščine.

Igrani ogled predstavi grad kot arhitekturni grajski biser. Promovira vse slovenske gradove kot upravna, vojaška, politična, gospodarska in kulturna središča razvoja naših takratnih dežel in družbe. Posebej se posveti pomenu gospodov Rihemberških, ki so po letu 1230 kot ministeriali Goriških zgradili prvotno višinsko utrdbo gradu Rihemberk.

V ceno je vključeno:

 1. Sprejem gostov pred gradom Rihemberk ter pozdrav z zgodovino gradu in anekdotami
 2. Ogled gradu z Eleonoro, ki vas vplete v zanimive zgodbe iz zgodovine in narave
 3. Oblačenje viteza in dame ob zgodbi Rihemberških vitezov in njihovih vojaških sposobnostih
 4. Eleonorina pesem ob kitarski lutnji
 5. Vstopnina v grad

Kdo bo z vami:

Bojana Čibej, vodja zavoda Svitar, poklicna krajinska arhitektka, pevka in interpretatorka kulturne dediščine ter certificirana vodnica interpretatorka organizacije Interpret Europe. Dediščino živi in v njeno življenje lahko povabi tudi vas…

Program izvajamo v slovenskem in angleškem jeziku. Sprejmemo vas na dogovorjeni termin, ob lepem vremenu.

Produkt je vezan na izvajalko, ki ni nadomestljiva, zato vas vabimo, da si pravočasno zagotovite razpoložljiv termin.

gRAJskost – skrivna vez med gradovi, vodami, kmetijami in vinogradi Vipavske doline

Butična pot odkrivanja gRAJskosti po gradu Rihemberk in njegovi okolici (Trajanje: 5 do 6 ur)

Stopite na pot odkrivanja gRAJskosti. Namenjena je vsem dediščinskim sladokuscem, ki vas privlačijo odlična kulinarika na izviren način, prelepa in čista narava ter zgodovinske posebnosti. V enodnevni odklop vas vabi Eleonora Rihemberška, ki bo vaše čute obsula z doživetji prelepe doline, tako skozi oči današnjega človeka kot njenih zgodovinskih prebivalcev.

Kje se skriva največja rajskost? Je to gosposkost na mogočnem gradu ali uživanje v lepotah in dobrotah, ki jih ponuja dolina? Podajte se v edinstveno doživetje in raziščite to skrivnost.

Več

 

Nastopajoči: 4. Eleonora – profesionalna interpretatorka kulturne dediščine, gospodar Dediščinske domačije Čilčevi, vodnik Vipava sup adventure in gospodar kleti Vina Bizjak.

Cena: Od 125,00. Cena se oblikuje glede na število oseb v skupini.

Primernost: Za skupine od 2 do 8 oseb, ki ljubijo razvajanje. Povprašajte za možno izvedbo in ceno pri vašem številu.

Doživetje je primer edinstvene interpretacije kulturne in naravne dediščine. V iskanju gRAJskosti doline boste pobegnili z Eleonoro iz vaše sedanjosti v lahkotno in presenetljivih dogodivščin polno zgodovino gradu Rihemberk, v lepote njegove okolice in zgodbe prebivalcev Vipavske doline.

Za eno jutro boste postali lastnik mogočnega srednjeveškega gradu nad rodovitno, rajsko dolino, da bi začutili grajskost plemstva, ki je živelo na mogočnem srednjeveškem gradu.

Pot boste nadaljevali na domačiji v Pedrovem, na geološki meji med Vipavsko dolino in Krasom, kjer boste okusili božanske kombinacije sirarskih izdelkov z domačimi sadnimi dobrotami in zelišči domačije Čilčevi. To doživetje pristne povezanosti narave, krajine in tamkajšnjih ljudi vam bo zbudilo zavedanje obstoja popolnoma drugačne rajskosti.

Reka Vipava vas bo povabila v zeleni raj tisočerih živali in rastlin. Med počasnim drsenjem, supanjem po zeleni lepoti reke Vipave, vas bo narava že prepričala, da je rajska zmagovalka…

Ko boste v vinogradu in v vinski kleti začutili nepremagljivo moč ljubezni do vinske trte.

Program vključuje:

 • Celodnevno vodenje Eleonore – profesionalne interpretatorke dediščine zavoda Svitar v zgodovinskem kostumu, ki vas bo presenetila z zanimivostmi srednjega veka
 • Igrani ogled gradu z gospo Eleonoro (1 ura)
 • Grajski spominček, ki ga z eno samo kretnjo izdelate sami
 • Degustacijska delavnica s 6 hodi hladnih in toplih sirarskih izdelkov na Domačiji pri Čilčevih (1,5 ure)
 • Voden ogled vasi Pedrovo (30 minut)
 • Izposoja supa in supanje z vodnikom Vipava Sup adventure po reki Vipavi (od 30 minut do 1 uro)
 • Ljubeča nega trte (30 minut), degustacija vina v vinogradu, degustacija 5 vin v vinski kleti Kmetije Bizjak (1 ura)
 • Vsi prevozi: Branik – grad Rihemberk – Pedrovo – reka Vipava – Steske – Branik 

Program izvajamo v slovenskem in angleškem jeziku, na dogovorjeni termin, ob lepem vremenu.

Sodelujoči ponudniki so nenadomestljivi, zato vas vabimo, da si pravočasno zagotovite njihovo razpoložljivost.

Oporoka Ulrika Rihemberškega

Zgodovinski team building za krepitev odnosov v podjetju (Trajanje: 8 ur)

Kaj se zgodi v vaših mislih in telesih, ko podedujete mogočni grad po nekdanjem graščaku? In kam se vaše čustvo odpravi, ko se soočite z izvršiteljem oporoke in njegovim spremstvom, ki od vas zahteva izpolnitev prednikove nemogoče volje? In vendar obstaja pot, ki preko izzivov, problemov in zmag vodi do vašega cilja. Na poti do tja vas spremljajo vaša raznolika čustva. Če jih skupaj spoznamo, ozavestimo in usmerimo, lahko okrepimo odnose v vašem podjetju.

Vstopite v celodnevno doživetje z delavnicami na temo hormonske slike poslovne skupine, ovito v kuliso navdihujočega gradu in barvitost grajskih iger.

Več

 

Nastopajoči: 6. Eleonora in Ferdinand rihemberška ter 4 člani ekipe O.K. Consulting, v posnetku srednjeveškega kostuma

Cena: Od 120,00 evrov na gosta

Primernost: Skupine gostov od 30 do 60 oseb

Na skalnem pomolu vzpetine Golec nad vasjo Branik že stoletja kraljuje mogočni grad, eden najstarejših na Slovenskem. Oko popotnika, ki potuje skozi kraj, pritegne njegovo starodavno in razgibano zidovje, sredi katerega se v nebo pne mogočen stolp s cinami, ki obkrožajo njegov vrh kot krona. Za svojimi zidovi čuva zgodbe stoletij, ki so oblikovala kraje in ljudi v tem delu Evrope.

To brezčasno okolje vas odpelje v rahločuten svet, kjer odprete duha za doživetje dediščine, osvajanje fizičnih izzivov in lastnih čustev. Ta čustva gradijo vaše misli, dejanja in odnose v podjetju. Katera čustva so to in kateri hormoni se povezujejo z njimi? Če jih raziščemo, lahko nanje vplivamo in izboljšamo odnose v podjetju.

Doživetje je sestavljeno iz dveh delov. Prvega – dediščinskega igranega team buildinga in iz drugega – coachinga vašega podjetja.

Eleonora in Ferdinand Rihemberška vas na gradu sprejmeta z vsemi častmi. Ko vas odpeljeta v grad, skozi obzidja in zgodovino, se vam zazdi da ste vstopili v lahkotno barvito pravljico. Vsak kotiček mogočnega Rihemberka je ozadje zanimivim zgodbam s presenetljivimi zanimivostmi. Graščaka vas na subtilen in prijeten način preizkušata z vprašanji in nalogami. Vključujeta vas v igre tekmovanja med sabo, v občutenja preteklosti in sedanjosti skozi umetnost…

Pozitivna motivacija se umakne negativni, ko med vas stopi izvršitelj Ulrikove oporoke. Ulrik V. je pred svojo smrtjo namreč pričel z obnovo gradu Rihemberk in Nikolaj, izvršitelj njegove oporoke, se je Ulriku zavezal, da bo po njegovi smrti do potankosti izpolnil njegovo voljo. Nikolaj od dedičev zahteva nadaljevanje obnove, ki pa zaradi premajhne finančne zapuščine predstavlja problem.

Težava je tudi v tem, da dvorjani Rihemberškega gradu ne poznajo… zato Eleonora in Ferdinand goste razdelita na manjše skupine in jih pošljeta raziskati skrivnost izgradnje Rihemberka skozi stoletja. Vsaki od skupin podarita skrivni zemljevid gradu, s pomočjo katerega morajo čim prej poiskati 12 skritih predmetov. Ti jih vodijo do odkritja mnogih skrivnosti o gradu, ki razširijo njihova obzorja in jim kasneje utegnejo priti še kako prav…

Kdo pa je resnično sposoben nadaljevati Ulrikovo idejo in izpolniti njegovo voljo?

Graščaki skupinam določijo vloge zagovornikov razvoja različnih vsebin na gradu, od katerih je odvisna investicija sredstev, ki jih imajo na voljo za obnovo. Vsaka skupina ima svojega vodjo, ki je zadolžen, da skupina kar najbolje predstavi svoj načrt obnove gradu. Med osmimi skupinami so zagovorniki naravne dediščine, predstavniki novega hotela, zagovorniki Konzorcija vinarjev…

Vse bi bilo popolno, pravzaprav ne bi bilo daleč od popolnosti, če ne bi obstajala majhna težava… Prevzem gradu pa bo izvršen šele, ko bo izvršitelj oporoke potrdil, da je izpolnjen še en stričev pogoj…

Drugi segment doživetja, v rokah podjetja O.K. Consulting, je strokovni del namenjen odkrivanju, prepoznavanju in izboljševanju hormonske slike vašega podjetja. Deloma poteka že vzporedno s prvim zgodovinskim delom, v večjem delu pa nastopi po njem, v treh Team building delavnicah, ki so izvedene za omizji pod krošnjami v grajskem parku.

Trud skupin je nagrajen z uspehom. Graščaki predajo grad njegovim novim dvorjanom in predajo proslavijo s skupnim plesno glasbenim podvigom, po vzoru časov Ulrika V. Rihemberškega.

V ceno je vključeno:

 • Sprejem gostov pred gradom Rihemberk ter pozdrav z zgodovino gradu in anekdotami iz preteklosti
 • Igrano vodenje po gradu z Eleonoro in Ferdinandom
 • Zakuska z domačimi dobrotami v grajskem parku
 • Zaplet in predstavitev problema
 • Preizkus v viteških veščinah z razširjeno grajsko družino: metanje sekiric, metanje podkvic, ciljanje čaš, oblačenje viteškega oklepa, kovanje denariča
 • Raziskovalno tekmovanje Zakladi gradu Rihemberk
 • Kosilo v grajskem parku: samopostrežni meni pod krošnjami dreves
 • Team Building – 1. del: Določitev skupin in predstavitev naloge
 • Delo v skupinah in priprava predlogov obnove Rihemberka pri omizjih v grajskem parku 
 • Ocena predstavitve načrtov za obnovo gradu
 • Osvežitev z napitki v parku
 • Team Building – 2. del: Predstavitev hormonske slike
 • Prigrizek v grajskem parku
 • Team Building – 3 del (povzetek in skupna analiza): Čas za vzdrževanje in stabilizacijo odličnosti – Analiza podjetja, običajnega delavnega dne v podjetju, hormonske slike…
 • Skupni zgodovinski ples
 • Slovo s sklepno mislijo

Kdo bo z vami?

Eleonora – Bojana Čibej, poklicna krajinska arhitektka, pevka in interpretatorka kulturne dediščine ter certificirana vodnica interpretatorka organizacije Interpret Europe.

Ferdinand – Luka Luzar, profesor športne vzgoje in športni trener.

Nikolaj Mejaš, univ. dipl. psihologije, direktor O.K. Consulting z ekipo. https://www.okconsulting.si/o-nas/ekipa

Program izvajamo v slovenskem jeziku. Program je izvedljiv na dogovorjeni termin, ob lepem vremenu.

Kontaktirajte nas za izvedbo