IGRE PLEMSTVA za različne goste

jezik / language
SI - EN

Rojeni za vladanje

Rojeni za vladanje – Igra plemstva na srednjeveških gradovih

*

Ko si oblečete srednjeveško obleko, lahko v objemu mogočnega Rihemberka prevzamete novo identiteto srednjeveškega plemstva. Podate se na družno odkrivanje njegove dolgo zamolčane skrivnosti, ki jo lahko razumete le, če raziščete najglobje kotičke svojega jaza, se izurite v desetih viteških veščinah in pridobite miselnost in vrline plemiča, rojenega in vzgojenega za vladanje.

Svoj novi plemiški jaz ujamete in za vedno spravite v srednjeveški video o porazih in zmagah plemiških hrepenenj.

*

*

Produkt Rojeni za vladanje v okviru programov Svitarjeve blagovne znamke Igre plemstva zagotovo ponuja najučinkovitejši pobeg iz današnjega časa, najgloblji spoj z dediščino in najbolj doživeto dediščinsko pustolovščino!

*

Doživetje smo pripravili za manjše poslovne skupine do 16 gostov, razširjene družine in skupine ljubiteljev grajskih doživljajev.

*

V kostumskem team buildingu s pridihom umetnost in duhovne rasti boste doživeli:

 • Spoj s skrivnostnim izginotjem gospodov Rihemberških na mogočnem gradu Rihemberk pod vodstvom gostoljubnega grajskega para
 • Edinstvena igrana kostumska interpretacija grajske dediščine z uporabo presenetljivih, gosta vključujočih interpretacijskih orodij
 • Oblačenje v  srednjeveške kostume in prevzem značaja člana družine Rihemberžanov za novo dojemanje samega sebe v iluzornem okolju gradu
 • Odkrivanje najglobljih kotičkov svojega jaza in plemiča v sebi, z urjenjem v 10 viteških veščinah, ki zbudijo vaše skrite sposobnosti in vrline
 • Okusi mamljive vipavske kuhinje s pridihom zgodovinskih pojedin
 • Močno povezovanje skupine/družine med lahkotnim, zabavnim, a prefinjenim programom premagovanja številnih izzivov kot so mečevanje, lokostrelstvo, met sekiric, dvorjenje, ples…
 • Razmislek o plemenitosti in vplivu naših dejanj na potek odvijanja prihodnosti
 • Snemanje lastnega srednjeveškega videa o porazih in zmagah plemstva

*

*

Potek vaše Poti junakov:

Prijazna graščaka vas bosta povabila v grad in vas sprejela medse, saj v vas prepoznata sodobne like svoje izgubljene družine iz 14. stoletja. Doživetje je namreč zgrajeno na resničnih zgodovinskih osebnostih družine gospodov Rihemberških, ki jih boste spoznali že pred prihodom na grad Rihemberk.

Ko si boste nadeli svoj srednjeveški kostum, se bo nadaljevala vaša transformativna pot junaka. Graščaka imata skrivnost, povezano z izginotjem vaše družine. Srčno si želita zbuditi vaš spominu izpred 650 let in ugotoviti kaj se je z vami vsemi zgodilo v tretji četrtini 14. stoletja.

Da pa bi razumeli vzgibe plemstva in našli odgovor na skrivnost, se boste morali vživeti v plemiške pravice in dolžnosti, pridobiti plemiške sposobnosti in mišljenje.

Kako pa je biti rojen za vladanje? Čaka vas pravo plemiško urjenje. Na sprehodu skozi grad se boste preizkusili v mečevanju, lokostrelstvu, metu sekiric, zgodovinskem plesu, v pisanju viteške lirike, petju in igranju pesmi iz srednjeveškega kodeksa ob spremljavi inštrumentov kot so piščal, boben in zvončki, kovanju srednjeveškega kovanca, oblačenju viteškega oklepa, vezenju in dvorjenju.

Skupni cilj vas bo pripeljal do zmage – do razrešitve skrivnosti iz vaše zgodovine, zapisane v zanimivem scenariju…

Nagrajeni s pristno vipavsko malico, se boste pripravili na drugi del doživetja, na snemanje lastnega srednjeveškega dve do tri minute trajajočega filma. V njem boste pokazali svoje novo pridobljene sposobnosti in vrline. Znanja in trud vsakega posameznika bodo prispevali k skupnemu cilju in vaša skupna zmaga bo zrasla iz transformacije posameznika.

Plemenitost ni vezana na čas, prostor in oblačilo. Plemenitost, ki ste jo prinesli s seboj na Rihemberk, boste tudi po preoblačenju ter vrnitvi v današnji čas in prostor, sproščeni in nasmejani ozaveščeno odnesli s sabo.

Srednjeveški video z vami v glavnih vlogah prejmete v tednu dni po dogodku.

*

*

Cena:

Cena: od 80,00 evrov na osebo. Cena se oblikuje glede na vaša izhodišča in na število oseb. Doživetje oblikujemo za vsako skupino posebej. Izbirate lahko doživetje s snemanjem srednjeveškega videa ali brez. Malico oblikujemo z lokalnim ponudnikom in jo razširimo po vaših željah.

*

V ceno je vključeno:

 • 5 – 6 urni team building z dvema interpretatorjema v zgodovinskem kostumu
 • obisk gradu Rihemberk
 • predhodnja priprava zgodbe in dodelitev zgodovinskih osebnosti po vaši meri
 • izposoja kostuma
 • priprava in čiščenje kostuma
 • domača malica z mesninami in siri
 • urjenje v desetih plemiških veščinah
 • iskanje namigov
 • snemanje 2 – 3 minutnega videa

*

Dodatno: 

 • Vključimo lahko profesionalnega snemalca in montažerja za vrhunski video
 • Oblikovanje pogostitve po želji

*

*

Naložbo sofinancirajo Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije, Evropska unija z Evropskim skladom za regionalni razvoj in Center za Kreativnost.