IGRE PLEMSTVA za različne goste

jezik / language
SI - EN

Kam z otroki na izlet ali ekskurzijo?

Če učitelji in profesorji ob načrtovanju šolskih aktivnosti za leto 2022/2023 iščete doživete grajske programe za učence in dijake, imamo za vas odlično rešitev – Igrani ogled Potovanje v razcvet Rihemberka.

https://www.vipavskadolina.si/si/super-dozivetja/po-sledeh-dediscine-in-lokalnih-posebnosti/potovanje-v-razcvet-rihemberka-igrani-ogled-za-skupine

V Svitarju smo zelo veseli, da se učitelji z otroki vračajo k nam in sledijo našemu poslanstvu interpretacije dediščine skozi naše grajske zgodbe. Prisrčno se zahvaljujemo gospe Nevenki Mlinarič Brulc in drugim profesoricam za dolgoletno zaupanje!

1655811465961

”Dijaki Novo mesto že več let obiskujemo gradove, kjer ga. Bojana Čibej  in Svitar pripravljajo fantastične programe žive zgodovine. Letos nas je grofica Eleonora gostila na gradu Rihemberk.

Programi Svitarja so obogatitev pouka zgodovine saj preko avtentičnih nalog dijaki spoznavajo teme, ki jih ni v učnem načrtu, so pa pomembne za širjenje splošne razgledanosti dijakov. Prav tako lahko dijaki lažje razumejo določene zgodovinske procese. Preko igre spoznavajo zgodovino vsakdanjega življenja v srednjem veku, razvijajo kompetence kritičnega razmišljanja ter razvijajo sposobnost aktivnega poslušanja in spremljanja dogajanja. Pri skupinskih dejavnostih dijaki razvijajo socialne veščine.

Dijaki se zelo dobro odzivajo na pripravljene aktivnosti. Všeč jim je, da obisk Svitarjevih programov prinaša odmik od klasičnega pouka. Dijakom je všeč tudi to, da pri spoznavanju novih učnih vsebin aktivno sodelujejo zunanji sodelavci.

 

Nevenka Malnarič Brulc, profesorica na Gimnaziji Novo mesto in dijaki 2. letnika”

 

Za več informacij o Igranem ogledu nas pokličite na tel.: 031230163 ali nam pišite na mail: svitar@svitar.si.