IGRE PLEMSTVA za različne goste

jezik / language
SI - EN

Grad Rihemberk, 21. 12. 2022

Ko si oblečemo srednjeveško obleko, prevzamemo novo identiteto in osvojimo veščine plemstva, lahko raziščemo drugačne globine svojega jaza ter jih ujamemo v srednjeveški video o porazih in zmagah.

*

Rojeni za vladanje je dediščinski turistični produkt za poslovne skupine, razširjene družine in manjše skupine ljubiteljev gradov in doživljajskih iger.

Na gradu Rihemberk ali na srednjeveškem gradu po želji gosti oblečeni v kostume prevzamejo vloge nekdanjih graščakov. Na poti povezovanja z dediščino se preizkusijo v veščinah, preko katerih je bil v srednjem veku vsak plemič usposobljen za opravljanje vladarske funkcije.

Soočijo se z nepojasnjenim padcem svoje plemiške družine. Namigi jih pripeljejo do stare knjige, v kateri je opis dogodka, ki pojasni tragičen zaton v zgodovini. Pod lahkotnim vodstvom dveh graščakov novi plemiči posnamejo ta dogodek kot kratek srednjeveški film z njimi v glavnih vlogah.

*

Bi boljše vrednote zaton plemstva lahko spremenile v zmago?

*

V Vipavsko dolino prihaja novo kostumsko doživetje, ki je zgrajeno na resničnih zgodovinskih osebnostih družine gospodov Rihemberških in na dogajanju v drugi polovici 14. stoletja.

V doživetje Svitar vključuje mnoga interpretacijska sredstva in metode, ki iz izobraževalne teme ustvarijo pestro in zabavno dogajanje, polno izzivov za goste.

Z večplastnim scenarijem doživetja Svitar gostom ponudi povezovalen produkt s pridihom transformacije, tako zaradi oblačenja v prelepe kostume, kot tudi zaradi notranjih razmislekov, ki jih skupina sklene med urjenjem v desetih plemiških veščinah in iskanjem plemičev v sebi.

Foto: Uroš Rojc

*

Naložbo sofinancirajo Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije, Evropska unija z Evropskim skladom za regionalni razvoj in Center za Kreativnost.