IGRE PLEMSTVA za različne goste

jezik / language
SI - EN

V soboto 8. aprila 2023 ob 10. uri ponovno odpiramo grad Rihemberk za obiskovalce.

Od Velike noči do Martinovega bo grad za obiskovalce odprt ob sobotah, nedeljah in praznikih med 10. in 18. uro.

Družine in raziskovalci po duhu se na odkrivanje gradu lahko podajo z zemljevidom, v samostojnem raziskovalnem ogled Zakladi gradu Rihemberk. Skupine pa grad pričakuje z vodenimi ogledi in z barvito paleto interpretacijskih ogledov. 

Rihemberk v sezono vstopa z lepše urejeno grajsko kapelo, eno najstarejših in najzanimivejših stavb na gradu. Zgrajena naj bi bila že v 13. stoletju. Kasneje je bila sodeč po letnici 1533 prenovljena. Današnjo renesančno-baročno obliko je kapela dobila v 17. stoletju, o čemer priča napis na obnovljenem kamnitem oltarju. Rihemberška kapela, skriva veliko zgodb, tudi o tem, zakaj je bila prvotno posvečena sv. Pankraciju, kasneje pa sv. Ani. Nekaj skrivnosti nam bo razkritih na dogodku odprtja kapele, v petek 21. 4. ob 17. uri, ko obiskovalce pričakuje zanimiv grajski program.

Letošnja novost zavoda Svitar, ki omogoča dostopnost in programe na gradu, je doživetje Rojeni za vladanje, v katerem se gosti oblečejo v posnetke kostumov iz 14. stoletja in prevzamejo identiteto resničnih osebnosti družine Rihemberških. Program, ki sta ga podprla Ministrstvo za kulturo in Center za kreativnost, gostom ponudi urjenje v 10 veščinah plemstva na poti iskanja plemenitosti v sebi.