IGRE PLEMSTVA za različne goste

jezik / language
SI - EN

Lokalna tržnica in igrani ogled gradu Rihemberk sta v nedeljo 27. 8. obiskovalcem gradu Rihemberk pričarala prijeten dopoldan. Potovanje v zgodovino gradu z Eleonoro in Ferdinandom iz zavoda Svitar je navdušilo goste z igrivo interpretacijo, igrami in preizkusi. Nasmejani in obogateni so se še dolgo zadržali ob stojnicah z dobrotami. Poklepetali so s ponudniki domačije Čilčevi, vinarstva Baša in Žafrana Tolmin o kvalitetnih produktih naših krajev in med sabo navezali stik za bodoča sodelovanja.

Foto: Svitar

Mnogi med obiskovalci, ki so užili grajski dopoldan, v popoldanskih urah pa prisluhnili čarobnim zgodbam grajske gospodične in se spojili z grajskimi energijami med jogo v parku, so ta konec tedna obiskali grad že drugič. Petkov koncert Big Banda Nova z gostjami in sobotna Mednarodna noč netopirjev, sta obiskovalce navdušili in z veseljem so se na Lokalno tržnico in program na grad vrnili še v nedeljo.

Foto: Svitar

Omenjen program so pripravili Krajevna skupnost Branik, Turistično društvo Branik in Svitar v sodelovanju z Mestno občino Nova Gorica, Slovenskim društvom za proučevanje in varstvo netopirjev in Eurobats.

Foto: Nataša Kolenc

Priložnost za prijetni začetek nedeljskega braniškega praznika B’ndimske kvatrnice, kjer se je lokalna tržnica nadaljevala, je bil izveden v okviru projekta LAS sodelovanja »Prehod na sonaravno oskrbo s hrano«. Sofinancirata ga Evropski sklad za razvoj podeželja in Republika Slovenija v okviru Programa razvoja podeželja. 

Letos bodo na gradu lokalno tržnico z brezplačnim igranim ogledom pripravili še enkrat, v okviru Pešpoti med dvema gradovoma – Rihemberkom in Dornberkom, v nedeljo 17. 9. 2023.